6. december 2024

Milliardboost til iværksættere og nyt innovationsdistrikt på KU

UCPH Lighthouse

Regeringen har fremlagt en ny iværksætterstrategi, der skal føre til flere succesfulde spinouts fra KU og de øvrige danske universiteter. Fokus er på at styrke innovationsindsatsen på universiteterne og styrke samarbejdet med virksomheder.

Blandt andet foreslår regeringen at;

🤝 Styrke incitamenter for forskere til at samarbejde med erhvervslivet, så der kommer en meriteringsstruktur, som i højere grad belønner videnspredning, herunder blandt andet virksomhedssamarbejder, innovation, entreprenørskab mv.

🏣 Skabe bedre rammer for samspil mellem universiteter og virksomheder ved at ændre campusloven, så der bliver bedre muligheder for fysisk samlokation på campus samt bedre rammer for samarbejde om forskning og innovation mellem universiteter og virksomheder, herunder iværksættere, på campus.

📜 Skabe et ensartet og effektivt system for viden- og teknologioverførsel (tech-trans) fra universitet til virksomhed, så viden- og teknologioverførsel fra universitet til virksomhed bliver mere smidig.

💻 Etablere et verdensførende innovationscenter for life science og kvanteteknologi – Innovation District Copenhagen – i tæt samarbejde med Københavns Universitet, Københavns Kommune og en række private og offentlige aktører.

Der er afsat 2,1 mia. kr. til strategien de næste 2 år og derefter 1,1 mia. kr. om året fra 2027.

Du kan læse hele udspillet her: https://www.em.dk/aktuelt/nyheder/2024/jun/milliardboost-til-ivaerksaettere-

Du kan læse om Innovation District Copenhagen her: https://www.em.dk/aktuelt/nyheder/2024/jun/koebenhavn-skal-vaere-internationalt-epicenter-for-innovation

Emner